Spring naar inhoud

Startpunt 't Paradijs Hoofddorp 11 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Overbosroute (blauw)
Onverhard pad (deels)
4.88km
Bornholmroute (zwart)
Onverhard pad (deels)
7.17km
Groene Wijkenroute (oranje)
Onverhard pad (deels)
10.34km

Winkelcentrum ’t Paradijs ligt in het hart van de in de jaren tachtig gebouwde wijk Overbos, met zijn vele hofjes. Het is misschien wel de meest dichtbevolkte en ‘stenige’ wijk van Hoofddorp. Aan de randen ervan vinden we echter toch fikse groen-blauwe zones en parken. Vanuit dit startpunt zijn er verschillende wandelroutes om steen, water en groen in de stedenbouw, ook in naburige wijken, te beleven.

 

  • De Overbosroute (blauw) in Hoofddorp langs en door de verschillende ‘bossen’ van de wijk naar de parken van het Haarlemmermeerse Bos en Historisch Museum Haarlemmermeer.
  • De Bornholmroute (zwart) in Hoofddorp verbindt opmerkelijk groene slingers door en om de wijken Bornholm en Pax met de Geniedijk en het Haarlemmermeerse Bos. Het tochtje komt langs Historisch Museum Haarlemmermeer. Op de kruin van de Geniedijk loopt u over een wat hobbelig graspad, dat soms wordt gedeeld met schapen.
  • De Groene Wijkenroute (oranje) biedt een indruk van de stedenbouwkundige ontwikkelingen in Hoofddorp sinds de jaren 70. Indertijd telde de plaats ongeveer 9.000 inwoners. Intussen zijn dat er tien keer zo veel. De route voert door de wijken Pax (jaren 70), Bornholm en Overbos (jaren 80), Toolenburg (jaren 90) en Tudorpark (sinds 2014 en nog niet voltooid).