Startpunt Station Hoorn 67 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Blokweerroute vanaf startpunt Station Hoorn
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
8.08km
VOC-route (paars)
4.64km

Westfriesland is een karakteristiek stukje Nederland. Hier kunt u heerlijk wandelen terwijl u geniet van het afwisselende landschap met zijn stolpboerderijen en kerktorens, de kleurrijke bollenvelden in de lente of de puur Hollandse weilanden waarop koeien en schapen grazen. Ook de steden met hun rijke VOC-geschiedenis zijn zeker de moeite waard. Een blikvanger in het landschap is de monumentale Westfriese Omringdijk die u een schitterend uitzicht biedt over het IJsselmeer en Markermeer of oude en nieuwe polders.

  • De Blokweerroute (blauw) leidt u door de oude Hoornse arbeiderswijken, die dateren van rond 1905. U loopt door de wijken zelf maar ook door de groene zones ervan. Ook komt u door het natuurpark van MAK Blokweer. MAK Blokweer is een natuur-, milieu-, kennis- en doecentrum op een uniek plekje in Hoorn. Neemt u ook eens een kijkje in het bijzondere Milieu Activiteitencentrum De Molshoop.
  • De VOC-route (paars) is een rondwandeling door het oude centrum van Hoorn en over de kades van de stad. De wandeling biedt u afwisselend uitzicht over het Markermeer en op de havens van Hoorn. U komt ook door de binnenstad met zijn rijke VOC-verleden en langs de singels met als blikvanger de Oosterpoort. 

Lees hier een leuk verslag met foto's van een wandeling in Hoorn.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Stationsplein 1, 1621 HX Hoorn

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Van Dedemstraat 8 / Transferium 1624 NN Hoorn

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Station: Hoorn
Busstation: Hoorn NH, station

Foto: Westphil Photography