Startpunt Oudendijk 12 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Ommetje Beetskoog-West (blauw)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden Afgesloten tijdens vogelbroedseizoen
9.06km
Uilenhoekroute (rood)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
6.99km
Grosthuizenroute (oranje)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
6.91km

Vanuit het bruggenrijke Oudendijk kunt u via de Beetskoogkade en Zomerdijk rond, of dwars door, de vogelrijke Polder Beetskoog wandelen. De polder, van oorsprong een stuk buitendijks land tussen West-Friesland en de Zeevang, is in de middeleeuwen bedijkt om de brede uitwatering van de Beemster in de Zuiderzee te vernauwen. Via de ringdijk van de Beemster kunt u de kop van deze strakke droogmakerij met z’n stolpboerderijen verkennen – daarbij geholpen door twee voetbruggen naar de Oostmijzerdijk aan de noordwestkant. U kunt ook via Oudendijk of Avenhorn door het boerenland wandelen.

  • Het Ommetje Beetskoog-West (blauw) voert langs de Beemster Ringvaart naar het dorpje Beets, om daarvandaan via een nieuw boerenlandpad door te steken naar de Beemsteruitwatering. Met een trekpontje steekt u de grote Waterling over. Honden zijn verboden. Tijdens het broedseizoen (15 maart-15 juni) is deze route niet toegankelijk.
  • De Uilenhoekroute (rood) loopt over de hoge grasdijk van de Beemster, waar u een weids uitzicht over de polder hebt. Honden zijn verboden.
  • Bijzonder aan de Grosthuizenroute (oranje) is het lange schelpenpad dat dwars door de polder Beschoot (1614) loopt: het Buutschoterpad. Honden zijn verboden. De Grosthuizenroute is ommetje van de maand september 2018. Lees hier het verhaal van journalist Joop Duijs. 

De markering in het veld voor de routes vanaf dit startpunt is nog niet compleet of nog niet gecontroleerd. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt.

Vooralsnog kunt u wel van de routes gebruik maken, maar neem dan wel een kaart mee of gebruik de gratis app, om teleurstelling te voorkomen.