Spring naar inhoud

Startpunt Caprera Bloemendaal 8 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Rondje Caprera (rood)
Onverhard pad (deels)
2.93km
Duin en Daalse ommegang (blauw)
Onverhard pad (deels)
4.2km

Landgoed Caprera ligt op de flanken van het Kopje van Bloemendaal, de hoogste duintop van Zuid-Kennemerland. Het wandelpark aan de rand van de Kennemerduinen is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het dankt zijn naam aan de bewondering van een oud-eigenaar voor de Italiaanse vrijheidsstrijder Garibaldi. Deze had zijn uitvalsbasis op het eiland Caprera, vlakbij Sardinië. Wandelpark Caprera wordt nu beheerd door een gelijknamige stichting, die hier tevens een openluchttheater exploiteert.

 

  • Het Rondje Caprera (rood) laat dit unieke landgoed bij Bloemendaal van alle kanten zien. Het wandelpark is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In het hoogste deel wandelt u tussen hoge dennen. Een paar uitzichtpunten geven prachtig zicht op de stad, de duinen en zelfs de zee. Een steile helling leidt naar het lage deel van het bos, met vooral loofhout. U wandelt tussen graslanden en kijkt vanuit het moerasbos uit op het meertje van Caprera. Bij theatervoorstellingen is het park voor wandelaars gesloten, meestal ’s avonds. Een toegangskaartje voor het park koopt u bij de ingang.
  • De Duin en Daalse ommegang (blauw) brengt u bovenal op het Kopje van Bloemendaal. In 1908 werd dit 43 meter hoge duin ter ere van het ambtsjubileum van Koningin Wilhelmina verhoogd met een oriëntatieplatform. De wandeling gaat langs Hertenkamp Bloemendaal en heemtuin Thijsse’s Hof. U passeert schitterende villa’s rond de weide aan de Lage Duin en Daalseweg. Via de lange Kijkduintrap klimt u naar de Hoge Duin en Daalseweg.

 Foto: Westphil Photography