Spring naar inhoud

Startpunt Aartswoud 47 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Kolk van Dussenpad (rood) vanaf startpunt Aartswoud
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
11.77km
Koningspadroute (oranje) vanaf startpunt Aartswoud
Onverhard pad (deels)
6.18km
Langereisoute (blauw) vanaf startpunt Aarstwoud
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden Afgesloten tijdens vogelbroedseizoen
17.28km
Opmeerder Wuivertocht (geel) vanaf startpunt Aartswoud
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden Afgesloten tijdens vogelbroedseizoen
13.24km

Beschrijving
Vlakbij het startpunt ligt het Rundveemuseum Aat Grootes in de Schoolstraat 43. Het is een ‘levend’ museum met een educatief centrum dat een bezoek zeker waard is.

  • Als u de Koningspaderoute (oranje) loopt, komt u onder andere door het dorp Aartswoud. Dit dorp lag voor de aanleg van de Wieringermeer nog rechtstreeks aan de Zuiderzee. In het dorp staat de oude Nederlands-hervormde kerk uit 1884 met 16e-eeuwse toren. Ook gaat de route door de waterbergingen Pompsloot en Groene Pade en loopt u langs het kanaal de Langereis.
  • Het Kolk van Dussenpad (rood) loopt door het Westfriese landschap, over het Pannepad en ’t Blôte Bienepad, en langs de waterbergingen Wadweren, Kolk van Dussen en Braakpolder-Zuid. U kunt genie­ten van de weidevogels. Het deel van de route over de Westfriese Omringdijk geeft u een uit­zicht over het ‘oude’ Westfriesland aan de zuidzijde en het ‘nieuwe’ land van de Wieringermeer aan de noordzijde. Hier zijn honden verboden.
  • De Opmeerder Wuivertocht (geel) loopt door de dorpen Aartswoud, Hoogwoud, Gouwe en De Weere en over een aantal rustige polderwegen. Hierdoor heeft u uitzicht op het Westfriese agrarische landschap, dat heel aantrekkelijk is voor weidevogels. De route komt ook over de Opmeerder Wuiver. Honden zijn er verboden en in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni is dit traject gesloten.
  • De Langereisroute (blauw) is een variant op de gele route en loopt door de waterberging Groene Pade en over de kaden van het kanaal de Langereis. Op de Opmeerder Wuiver zijn honden verboden en in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni is dit traject gesloten.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Schoolstraat 37a, 1719 AT Aartswoud

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid
Bij het startpunt

Dichtstbijzijnde station of bushalte
Bushalte: Aartswoud Schoolstraat