Spring naar inhoud

Startpunt Kasteel Marquette 25 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Rondom Marquette (geel)
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden Afgesloten tijdens vogelbroedseizoen
1.65km
Rode route vanaf startpunt Kasteel Marquette
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
9.16km
Paarse route vanaf startpunt Kasteel Marquette
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
5.84km
Oranje route vanaf startpunt Kasteel Marquette
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
8.38km

Themaroutes vanaf dit startpunt

Culinaire route Heemskerk
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden
12.26km

Kasteel Marquette is gebouwd op de fundamenten van het 13de-eeuwse Slot te Heemskerck. Drinkwaterbedrijf PWN, eigenaar sinds 1980, heeft het gerestaureerd en ingericht als conferentieoord en hotel. Het terras op de binnenplaats is opengesteld voor wandelaars.

  • Rondom Marquette (geel) is een korte wandeling om het kasteel heen. Tijdens het broedseizoen (1 maart - 15 juli) is deze route niet toegankelijk. Honden zijn verboden.
  • De rode route komt langs Startpunt Berkenbos, ook bekend als ‘Geversduin’. Al sinds 1914 is Camping Geversduin een geliefde plek voor kamperende gezinnen uit de stad. Op een deel van de route zijn honden niet toegestaan.
  • De paarse route volgt een imposante bomenlaan van het kasteel en gaat zuidwaarts richting Heemskerk. Op een deel van de route zijn honden niet toegestaan.
  • De oranje route loopt eerst gelijk op met de paarse, maar is iets langer omdat u naar De Knip wandelt. Deze door riet omgeven vijver is aangelegd tijdens de bouw van de wijk Breedweer. Op een deel van de route zijn honden niet toegestaan.