Spring naar inhoud

Startpunt Stad van de Zon 20 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

etappe 1 van het Heerhugopad
6.88km
etappe 2 van het Heerhugopad
Onverhard pad (deels) Honden deels los
9.96km
Rode route vanaf startpunt Stad van de Zon
Onverhard pad (deels)
3.94km
Gele route vanaf startpunt Stad van de Zon
3.64km
Blauwe route vanaf startpunt Stad van de Zon
Onverhard pad (deels) Honden deels los
9.62km
Paarse route vanaf startpunt Stad van de Zon
Onverhard pad (deels) Honden deels los
8.26km
Oranje route vanaf startpunt Stad van de Zon
Onverhard pad (deels)
2.7km

In deze jonge, bijzondere woonwijk is duurzaamheid het sleutelwoord. Zonnepanelen op de daken, windmolens in het weidse landschap. Er vertrekken vijf routes vanaf dit punt.

  • De rode route doet het zuidoostelijke deel van de wijk aan. Alles draait om water, wind en zon. Vanaf het Meer van Luna hebt u mooi zicht op de wijk met de vele zonnepanelen
  • De gele route bekijkt de Stad van de Zon vanaf het noordwesten. Ook hier geniet u van het weidse water.
  • De blauwe route maakt een grote ronde om de wijk heen. Aan de zuidzijde ligt het Huygendijkbos, een glooiend bos waar loofbomen en open weides elkaar afwisselen.
  • De paarse route combineert Park van Luna en het Huygendijkbos met de Schermer Ringvaart. U loopt over veel onverharde paden, waaronder een mooie graskade.
  • De oranje route gaat door het Park van Luna en langs het voormalige 19de-eeuwse gemaal aan de Ringvaart, waar nu het Poldermuseum is gehuisvest.
  • Etappe 1 en etappe 2 van het Heerhugopad lopen door afwisselende landschappen en natuurgebieden, langs monumentale molens en vele mooie plekjes  De markering met de blauw-rode stickers wijzen de weg door het land van de 'Heer Huyge Waert'.