Startpunt Onderdijk 6 afbeelding

Alle drie de routes lopen een stuk over de Westfriese Omringdijk langs De Vooroever. Dit lang­gerekte aaneengesloten recreatie- en natuur­gebied van ongeveer 144 hectare ligt langs de IJsselmeerkust achter de Westfriese Omringdijk, tussen Andijk en Medemblik. Het gebied is ontwikkeld in het midden van de jaren negentig. Het bestaat uit verschillende gedeelten met natuur en recreatie. De natuur heeft in een deel de vrije hand gekregen. Daar broeden tientallen soorten water- en moerasvogels. Ook biedt het een rustplaats aan de vogels die voedsel zoeken op het IJsselmeer. In de trektijd en in de winter zijn er soms duizenden eenden te zien.

 

  • De Onderdijkroute (blauw) is een korte, afwisselende route over een prachtig stuk Westfriese Omringdijk langs De Vooroever, om het Westrandcomplex en door het ecologische Overhoekse Bos. Ook komt u langs het standbeeld van ‘De Dijkwerker’ en door het kerkdorp Onderdijk.
  • De Vlietroute (geel) gaat rondom de Groote Vliet en over de Westfriese Omringdijk langs het prachtige recreatiegebied De Vooroever. De Groote Vliet is een binnenmeer, overlopend in de Kleine Vliet. Het is een verbreding van het riviertje de Kromme Leek.
  • De Wervershoofroute (oranje) is een gevarieerde route. Over de Westfriese Omringdijk, door de karakteristieke lintbebouwing van Wervershoof en Onderdijk, langs het standbeeld ‘De Dijkwerker’ en door het Overhoekse Bos.

Dichtstbijzijnde adres voor navigatie
Zeedijk in Wervershoof

Dichtstbijzijnde parkeerplaats
Singerspad Andijk