Startpunt Noorderstraat 62 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Weid van Brasser (duinroute van PWN)
Onverhard pad (deels)
7.04km
Zeeveldpad (duinroute van PWN)
Onverhard pad (deels)
3.2km
Duindoornroute (duinroute van PWN)
Onverhard pad (deels)
17.94km
Blauwe route vanaf startpunt Noorderstraat
Onverhard pad (deels)
3.64km
Oranje route vanaf startpunt Noorderstraat
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden Afgesloten tijdens vogelbroedseizoen
4.5km
Paarse route vanaf startpunt Noorderstraat
Onverhard pad (deels) Verboden voor honden Afgesloten tijdens vogelbroedseizoen
5.81km

Alle routes vanaf dit startpunt gaan door het Noordhollands Duinreservaat van drinkwaterbedrijf PWN. Het verplichte toegangskaartje is te koop bij de kaartautomaat.

  • De blauwe route komt langs Duinboerderij Zeeveld die al werd bewoond toen de zee hier nog vrij in en uit stroomde. U loopt ook om het Meertje van Vogelenzang heen, vernoemd naar de rentmeester van de provinciale landgoederen die het meertje liet graven.
  • De oranje route komt door het stroomgebied van het oer-IJ en door de Schoonwatervallei: een natuurgebied met twee waterbergingen. Tijdens het broedseizoen (1 maart-1 juli) is deze route niet toegankelijk. Honden zijn verboden.
  • De paarse route loopt door het golvende terrein van de nollen: opgewaaide zandheuvels of kleine stuifduintjes. ‘Nol’ is het West-Friese woord voor duin. Adellijke grondbezitters noemden hun gebied in de middeleeuwen een ‘heerlijkheid’. Tijdens het broedseizoen (1 maart-1 juli) is deze route niet toegankelijk. Honden zijn verboden.
  • Diverse duinroutes van PWN.

De duinen beschermen het achterland tegen de zee, spelen een belangrijke rol bij de waterwinning en vormen een buitengewoon waardevol natuur- en recreatiegebied. Om het Noordhollands Duinreservaat te kunnen bezoeken heeft u een PWN-duinkaart nodig. Klik hier voor meer informatie. Honden zijn toegestaan, maar altijd aangelijnd.

In juni geeft Stichting De Hooge Weide vaak excursies door haar prachtige natuurgebied in Bakkum-Noord. Meer informatie vind je hier.