Spring naar inhoud

Startpunt Nieuw Bussumerheide 71 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Valkeveenroute (groen)
Onverhard pad (deels)
7.53km
Ericaroute (paars)
Onverhard pad (deels)
5.65km

Het unieke van wandelen in het groen tussen Bussum en Huizen is de enorme variatie van mini-landschappen. U ziet veel verschillende landschappen en het zijn allemaal maar postzegeltjes, want daartussen staan de meest prachtige villa’s en landhuizen. Het Goois Natuurreservaat heeft hier veel in eigendom. Op de landgoederen kunt u genieten van kolossale beuken en mooie lanen. Daartussen ziet u akkers aan de bosrand. U steekt even de weg over en betreedt dan een van de heidevelden waar de witte Charolaiskoeien lopen te grazen. Hier kunt u uit talloze exclusieve, onverharde paden kiezen om te wandelen.

 

  • De Ericaroute (paars) rijgt de Limitische Heide, de Nieuw Bussumerheide en de Vliegheide aaneen. De route ontleent zijn naam aan het voormalige Huize Erica aan de Naarderstraat, een kindertehuis van de Lutherse Diaconessen. Ten zuiden van de Oud Bussumerweg wandelt u over het IJzeren Veld, een mooi loofbos met hellingen en bouwlandjes. In de beukenstammen hameren spechten er luidruchtig op los.
  • De Valkeveenroute is groen gemarkeerd. U wandelt over de Limitsche Heide, via de Naarder Eng aan het Gooimeer en langs de oude zanderijen en zandvaarten van Valkeveen. Hier werd in de 17e eeuw zand afgegraven voor de stadsuitbreiding van Amsterdam. Rijke stedelingen vonden hier mooie plekjes voor hun onderkomen in de natuur