Spring naar inhoud

Startpunt Het Streekbos 10 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Ommetje Zwemplas (rood)
Onverhard pad (deels)
1.54km
Bronstijdroute (blauw)
Onverhard pad (deels)
3.14km
Natuurpad (groen)
Onverhard pad (deels)
2.84km
Kadijkroute (paars)
Onverhard pad (deels)
6.07km

Het Streekbos is een relatief jong recreatiebos_dat beheerd wordt door het Recreatieschap Westfriesland. Het bos is aangelegd in 1978 na de herinrichting van Polder Het Grootslag. Het terrein bestaat uit een afwisseling van bosschages, grasland en water. Behalve recreanten voelen ook allerlei soorten vogels en insecten zich hier prima thuis. Het bos grenst aan natuurgebied_De Weelen van Staatsbosbeheer.

 

  • Het Ommetje Zwemplas (rood) is een korte rondwandeling die grotendeels rondom het water loopt.
  • De Bronstijdroute (blauw) is een rondwandeling waarbij u onder meer langs het ‘Archeologisch Voetspoor’ komt, waar met boomstammen de vorm van een bronstijdboerderij is nagemaakt.
  • Het Natuurpad (groen) loopt door een stukje Streekbos waar de natuur voorrang krijgt. Het Ecoproject van IVN heeft gezorgd voor een diversiteit aan planten, vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren.
  • De Kadijkroute (paars) verbindt Het Streekbos met Enkhuizen. U loopt langs de tochten Kadijk en Gouw en een stukje noordelijk Streekbos.
  • De Oude Gouwroute (zwart) is een stevige tocht die De Weelen met Het Streekbos verbindt, via Bovenkarspel en Grootebroek. U ziet de Polder Het Grootslag van vroeger en van nu.