Spring naar inhoud

Startpunt Berkhout 28 afbeelding

Routes vanaf dit startpunt

Ommetje Oosteinde (rood)
Onverhard pad (deels)
2.95km
Slimtochtroute (groen)
Onverhard pad (deels)
5.92km

Berkhout is een lintdorp. Tussen de buurtschappen Oosteinde, Kerkebuurt en Westeinde is het maar liefst 4 km wandelen. Talloze slootjes staan haaks op het langgerekte dorp. De Burggracht en de Tocht verbinden de sloten in dit waterrijke polderland. Aan de weg ziet u een aantal gave Westfriese hoeves, zoals de prachtige stolp op Oosteinde 133. Van Oosteinde tot Westeinde zult u een hele rits monumentale stolpboerderijen tegenkomen.

 

  • Het Ommetje Oosteinde (rood) is een dorpswandeling langs de ijsbaan aan het Oosteinde, naar de parkjes ten noorden van het dorp. Het Lijsbethpark, Berkhouts jongste park, ligt temidden van de Bruggevaart, de Bakkerssloot ende Schuitenmakerssloot.
  • De Slimtochtroute (groen) gaat helemaal naar de punt van Oosteinde, op de grens met Hoorn. Van hieruit gaat het verder langs de rietkragen van de Slimtocht, over het Klompemaeckerspad. Op dit 2 km lange pad naar Bobeldijk loopt u de weidsheid en de rust tegemoet. Terug naar Berkhout wandelt u over het fietspad langs de Slagterslaan en door het parkje bij De Berk.