Retourtje Santpoort (geel)

De route gaat naar Station Santpoort-Noord en weer terug. Je loopt een stuk over het Kerkpad en de Kerkweg, verwijzend naar het oude kerkepad tussen Driehuis en Santpoort-Noord. 

Aan de binnenduinrand kom je langs landgoed Duin en Kruidberg met het indrukwekkende landhuis en de sierlijke tuin, aangelegd door de bekende tuinarchitect Springer. Duin en Kruidberg is een samenvoeging van Landgoed De Cruytbergh en Buitenplaats Duin & Bergh. De Cruytbergh werd in 1682 gekocht door stadhouder Willem III, die het landgoed gebruikte als jachtverblijf. 

En nabij keuzepunt 84 gaat de route door het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Wandel over het pad tussen Advies & Zorg en de bloemenkiosk en volg daarna de gele pijlen in het gedenkpark. Een wandeling door het gedenkpark is bijzonder. Het voormalige ‘buiten’ werd eind 19de eeuw door een aantal Amsterdamse notabelen gekocht die er een begraafplaats stichtten. De bekende landschapsarchitect Zocher tekende voor het ontwerp. Nu wandelt u er over prachtige paden in een groene oase van rust. Behalve weelderige natuur vindt u er uiteraard ook bijzondere gedenktekens; monumentaal en historisch maar ook kunstzinnig en modern. Bijna honderdvijftig jaar cultuurhistorie in een uniek, heuvelachtig duingebied; een ontdekkingstocht waard.

Petit Café Westerveld - direct bij de entree van het gedenkpark - is een warme pleisterplaats waar iedereen welkom is om iets te eten of te drinken. 

 • Om deze route in de app te zetten: scan vanuit de app de QR code of voer het routenummer 11731 in.
 • 6.25 km
 • Gesloten routeGesloten route
 • Binnenkort gesloten routeBinnenkort gesloten route
 • MeldingenMeldingen
 • KeuzepuntKeuzepunt
 • Startpunt met informatiebordStartpunt

Van
Startpunt Driehuis Station

Toon aanrijroute Startpunt Driehuis Station
Scroll onderstaande tabel horizontaal om meer te zien
Van Naar Trajectlengte Markering(en) Kenmerken Meldingen

Startpunt driehuis station

0.28 km
  1.33 km

   Startpunt santpoort-noord station

   1.05 km

    Startpunt santpoort-noord station

    0.64 km
     0.57 km
      1.76 km
       0.04 km

        Startpunt driehuis station

        0.58 km