Spring naar inhoud

Meld je aan voor de opening van Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland!

Meld je aan voor de opening van Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland! afbeelding

Over 4 weken is het eindelijk zover: Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland is dan klaar voor gebruik!  De komende weken worden de laatste startpanelen geplaatst, routes gecontroleerd en op de website en app gepubliceerd. Op 22 februari vieren we de opening van dit nieuwe netwerk. En daar kun jij bij zijn!

Aanlegfase bijna voorbij
De komende weken plaatsen we de laatste startpanelen, controleren we de laatste routes én zetten we deze op de website en in de app. Na bijna een half jaar ploeteren in de openbare ruimte en bijna 5 jaar voorbereidingswerkzaamheden, is het netwerk dan eindelijk klaar voor gebruik. Wandelaars kunnen in Zuid-Kennemerland van ruim 450 km aan routes gaan genieten. Om dit te realiseren zijn bijna 3500 keuzepunten en routemarkeringen geplaatst. Dat moet gevierd worden!

Openen en wandelen
Om het eindresultaat te vieren organiseren we op 22 februari een feestelijke opening bij de Veerplas in Haarlem. Je bent van harte uitgenodigd om dit feestje met ons te vieren.

We verzamelen bij het toeristisch Overstappunt (TOP) aan de Veerplas in Haarlem. Samen met de wethouders van de betrokken gemeenten en de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, openen we de TOP en het wandelnetwerk. Na dit feestelijke moment neemt Rutger Burgers, routemaker van Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland, ons mee voor een korte wandeling (2,7 km) in het gebied. Op 6 plekken maken we een stop en vertelt Rutger leuke informatie over het ontstaan van Wandelnetwerk Noord-Holland en  over de interessante bezienswaardigheden op de route. Na ongeveer een uur komen we terug bij het startpunt.

Opwarmen bij het Veerkwartier
Na de wandeling sluiten we de opening af bij het gezellige Veerkwartier. Onder het genot van een warme snack en een lekker drankje heb je de tijd om op te warmen en een gezellig praatje te maken met de medewandelaars. Om uiterlijk 17:30 is het evenement afgelopen.   

Praktische informatie

Start- en eindpunt: Toeristisch Overstappunt Veerplas
Adres: A. Hofmanweg 62, 2031 BL Haarlem
Datum: 22 februari 2023
Tijd: 15:00 - 17:30 uur
Wandeling: 2,7 kilometer met 6 stops. We zijn een uur onderweg.
Deelname: Deelname is gratis. Er is plek voor 30 wandelaars. Meld je aan via deze link. Zonder aanmelding kun je niet meewandelen.

Programma

15:00 uur                     Ontvangst TOP Veerplas
15:15 uur                     Welkom en opening TOP en Wandelnetwerk
15:30 uur                     Start wandeling
16:30 uur                     Ontvangst Veerkwartier