wandelnetwerk

Santpoort-Noord wordt omringd door veel groen. Ten westen van het startpunt ligt Landgoed Duin en Kruidberg met het indrukwekkende landhuis en de sierlijke tuin, aangelegd door de bekende tuinarchitect Springer. Duin & Kruidberg is een samenvoeging van Landgoed De Cruytbergh en Buitenplaats Duin & Bergh. De Cruytbergh werd in 1682 gekocht door stadhouder Willem III, die het landgoed gebruikte als jachtverblijf. Ook het voormalige Landgoed Westerveld – nu Begraafplaats & Crematorium Westerveld – is een groene oase.

De Cruytberghroute is in februari 2017 met oranje pijlen bewegwijzerd. Op het informatiebord en de kaart (pdf) die je hieronder kunt downloaden, moet de zeegroene kleur nog worden aangepast. De zeegroene kleur zorgde soms voor verwarring met de blauwe route in de duinen van het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

Landgoed Duin & Kruidberg is vanaf 9 juni 2016 wederom dé ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers en kunstkenners. De prachtige Engelse landschapstuin en het klassieke landhuis van het statige Landgoed lenen zich opnieuw voor de meest uiteenlopende en inspirerende sculpturen. De beelden zijn gedurende de maanden juni t/m september te bezichtigen.