Aanleg nieuwe wandelroutes Kop van Noord-Holland

Tot en met april 2017 wordt in de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Schagen en Hollands Kroon) gewerkt aan nieuwe wandelroutes. Op dit moment worden de routepalen en gekleurde pijlen aangebracht. Drie touwtrekpontjes en vele overstapjes zijn al geplaatst. Als laatste worden de informatieborden bij de startpunten geplaatst en zal nog één wandelbrug worden aangelegd, midden in het boerenland van de Wieringermeerpolder.

Het wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland krijgt 44 startpunten met 115 ommetjes (rondwandelingen) die met elkaar verbonden zijn met keuzepunten. De lengtes van de ommetjes in deze regio bij elkaar opgeteld is dan 770 km. Ook bestaande routes (van bijvoorbeeld het Noord-Hollandpad en WaddenWandelen) worden in het netwerk opgenomen.

De routes worden binnenkort toegevoegd op deze website.

Zolang de werkzaamheden in het veld plaatsvinden kun je geconfronteerd worden met tijdelijke gebreken in de bewegwijzering van bestaande en nieuwe routes. Overlast proberen we natuurlijk zo veel mogelijk te beperken. En wandelen kan probleemloos met behulp van de gratis app, een printje van de route of de kaart van het startpunt van jouw keuze.

Bestaande routes waar iets aan verandert, zijn:

- Alle routes van het WaddenWandelen tussen Den Helder en Den Oever.
- Verschilende routes bij de volgende startpunten: Slot Schagen, Station Schagen, Schagerwiel, Tolke, Valkkoog, Eenigenburg, Tuitjenhorn, Waarland en Aartswoud.

aanleg touwtrekpontje Kop van NH // aanleg_touwtrekpontje.jpg (128 K) overstapje Kop van NH // overstapje_06.jpg (237 K)